TEL: +381 15 716 00 77English

O nama

Fabrika opeke predstavlja firmu koja uspešno već 30 godina proizvodi kvalitetnu fasadnu opeku od gline. Otpočela je sa radom 1977. godine u mestu Donje Crniljevo, opština Koceljeva. Proizvodnja se zasnivala na sirovinskoj bazi u neposrednoj blizini, pri čemu se prvenstveno misli na površinski kop "Jovanovića Brdo" koji je od deponije fabrike udaljen nepunih 0,5 km.

Lokacija fabrika fasadne opeke je u Donjem Crniljevu, 20 km od opštine Koceljeva, 38 km od prvog većeg industrijskog sedišta, Šapca, odnosno 100-120 km od glavnih centara u Srbiji, Beograda i Novog Sada. Zorka Opeka posluje u okviru austrijske kompanije Alas Internacional i prisutna je kako na domaćem tako i na tržištima u okruženju. Suvlasnik kompanija je i firma Ziegelwerk Pichler- takodje iz Austrije. Vlasnik ove kompanije, gospodin Markus Pichler, tvorac je robne marke Klimabloc, koja se već duži niz godina proizvodi u EU. www.klimabloc.at.


Ponosni smo na svoje proizvode kako u pogledu raznovrsnosti tako i kvaliteta što pokazuje posedovanje standarda kvaliteta CE.

- Foreign - CE
- Ventilation blok - CE
- Zorka Opeka - Certificate

Proizvodnim programom je obuhvaćena proizvodnja crvene, bele i roza fasadne opeke NF po najvišim standardima što nam je omogućilo da svoju robu plasiramo kako u zemlji tako i u širem okruženju.

Fabrika opeke poseduje proizvodnju raznih blokova od gline u zavisnosti od njihove namene:

- blokovi od gline za noseće zidove-giter blok;
- blokovi od gline za pregradne zidove i
- blokovi od gline za međuspratne konstrukcije-blok ispuna.